Androidworld
Tabletworld
Nieuws
Dim Vleugel 28 september 2011 18:50 uur

Amazon Kindle Fire gepresenteerd

Daar is hij dan de lang verwachte tablet van Amazon. Op een persconferentie werd vanmiddag eindelijk een eind gemaakt aan alle geruchten die er de laatste tijd rond Amazon en hun tablet heen hingen. De Amazon Kindle is een feit en diegene die er vanmiddag bij zijn geweest zijn al erg enthousiast. De Fire is een 7 inch tablet die draait op een op Android gebaseerd OS. Dit OS draait voornamelijk rond het huren en kopen van boeken, muziek en films, de drie pijlers van Amazon.

Amazon Kindle Fire

Ten eerste gaat de Kindle Fire maar $199 kosten, houdt dit in je achterhoofd als we verder gaan met de specificaties. De Fire heeft dus een 7 inch IPS display en heeft in feite heel veel weg van de BlackBerry Playbook qua hardware. De Playbook hebben we een tijdje geleden gestest en die hardware was niks mis mee. Het materiaal wat gebruikt is voor de Fire is goed van kwaliteit en doet niet goedkoop aan. Er zijn geen hardware knoppen aanwezig behalve de aan en uit knop, Engadget stelt zich terecht de vraag of het niet onhandig is om wanneer je het geluid van je tablet zachter wilt zetten  je een menu in moet. Aan de binnenzijde is een dualcore-processor aanwezig met 512 MB, aan vast geheugen is er 8GB aanwezig. Dat geheugen is zover wij nu kunnen zien niet uitbreidbaar maar je kunt alles in de cloud opslaan dus meer heb je eigenlijk niet nodig. Zoals geschreven draait het bij de Kindle Fire allemaal om de diensten die ze aanbieden via het Amazon platform. De startpagina bestaat uit een aantal boekenplanken, de bovenste is een carroussel van de laatste apps die je bezocht hebt. Met 1 klik ga je erug naar die app, wanneer het een film is kun je hem starten vanaf het ogenblik waar je gestopt bent. Op de video zien alle acties er snel en "responsive" uit, je krijgt heel erg snel toegang tot de films, muziek en dergelijke. Het is duidelijk dat het hele device gericht is op het consumeren van de betaalde diensten van Amazon. Maar natuurlijk kun je het internet ook op via de eigen Silk browser of gebruik maken van de applicaties die uit de eigen Appstore komen. Wat we tot nu toe hebben kunnen zien aan deze Kindle Fire bevalt ons uitstekend. Als je kunt leven met de het feit dat dit device puur en (bijna) alleen te gebruiken is met de Amazon diensten heb je een perfecte en goedkope tablet. Op 15 november gaat de Kindle Fire in de verkoop maar je kunt hem nu al reserveren via de site van Amazon. Maar wanneer je hem wil bestellen gaat je dat niet lukken omdat hij eerst alleen beschikbaar is in de US.

Afbeeldingen

 

Video

Bron: Engadget, This is my next

 
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden
 • Hypnotosov

  Totdat Amazon de rechten voor muziek, TV-shows en films voor Nederland regelt hebben we hier heel weinig aan deze tablet, afwachten dus.
  Als Amazon die rechten regelt is dat trouwens niet alleen gunstig voor de mensen die zo'n Kindle Tablet willen kopen, het zou de tv-markt ook openbreken.

  • Kindle Fire

   Hoop dat de Kindle Fire ook naar Nederland komt

   • Ernest

    Ik vind 8 GB echt waardeloos, in de cloud opslaan heeft alleen nut als je een verbinding hebt met internet, op vakantie is dat dus peperduur of niet bereikbaar.

    Daarom geen interesse, trouwens sowieso geen fan van Amazon...