Androidworld
Tabletworld
Nieuws
Dim Vleugel 09 mei 2012 17:53 uur

Display problemen met de ASUS Transformer Pad 300 T

De Transformer Pad 300 T is de eerste tablet uit de nieuwe reeks van ASUS die nu in een aantal landen verkrijgbaar is. Maar misschien is deze toch iets te snel in de markt gezet want er verschijnen verschillende verhalen dat er wat mis zou zijn met het display van de 300 T. Het blijkt dat deze 300T met een 10"scherm aan de randen van het display een aantal problemen vertoond. Op de video's na de break kun je kijken wat de problemen nu precies inhouden.

Flikkering

Het eerste probleem is een flikkering aan de zijkant van het scherm. Je ziet dat er kleine witte streepjes aan en uit gaan aan de zijkant van het beeld.

http://www.youtube.com/watch?v=kLJ7c_LSWAE

Onderbalk

De balk aan de onderzijde van het scherm waar zich de soft toetsen zich bevinden gaat een klein stukje op en neer. Je moet wel goed kijken, maar het is inderdaad erg irritant.

http://www.youtube.com/watch?v=vVbFKrqjDck

Gelukkig heb je garantie op je tablet en mocht het bij jou voorkomen kun je ermee terug naar de winkel. ASUS heeft nog niet gereageerd op deze klacht.

Bron: Tabletcommunity

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden
 • marnix

  Ik heb ook een pad 300 en heb tot nu toe dit nog niet opgemerkt, Hopelijk blijft het zo!
  Voor de rest kan ik aleen maar zeggen dat het een super toestel is :-)

  • Ger

   Heb dezelfde problemen gehad met de linkerkant van het scherm. Tientallen witte strepen en een bewegend scherm. Kreeg bij MYCOM (overigens zonder problemen en een zeer goede bediening) onmiddellijk een nieuwe Asus tab TF300T. Heb opnieuw een paar keer een probleem links onder bij de zachte toets geconstateerd. Weer enkele strepen en een zeer kleine schermbeweging. Wacht nog enkele dagen af of het euvel weer voorkomt. Mocht dat het geval zijn dan geef ik de Asus tab TF300T weer terug en ga dan voor een ander product. Voor het overige een prima toestel.

   • Frank

    Grappig dat ik niet het filmpje kan kijken op mijn asus transformer omdat ik geen flash heb geïnstalleerd (wel dus)

   • Ger

    Vervolg op mijn vorige reactie. Problemen met witte strepen en bewegend scherm deden zich opnieuw en meer frequent voor. Heb de tweede Asus tab TF300T weer teruggebracht op 10 mei. Heb een aanbod van een derde exemplaar afgeslagen. Heb even genoeg van de ASUS tab TF300T

    • Roy

     Twijfelde laast deze te halen dit was de doorslag om niet te doen

     • Tablets ASUS Transformer Pad Infinity 700 - TF700T

      [...] Oorspronkelijk geplaatst door f@t_b@$t@rd Welke problemen hebben ze dan gehad met de TF300? Display problemen met de ASUS Transformer Pad 300 T [...]

      • V.P

       Ik heb tot op heden geen enkel probleem. Ben zeer tevreden over mijn asus transformer pad 300T.

       • Gremat

        Heb verschillende keren problemen gehad met de opstart als hij in slaapmodus stond. Hij reageerde dan een hele tijd niet maar uiteindelijk startte hij weer op, vanuit het beginscherm, dus niet vanuit slaapmodus. Ook was er hevige flikkering over de volledige oppervlakte van het scherm als ik hem kantelde. Dit probleem is nu opgelost door de modus 'automatisch kantelen' af te zetten. Een derde probleem was nl. dat hij na een nacht opgeladen te zijn (groen lichtje aan zijkant) hij toch maar op 17% van zijn vermogen zat en dus de batterijaanduiding rood was!

        • Robert

         Ik heb dit probleem ook gehad maar alleen als hij erg lang aan stond. Ik betwijfel ten strengste dat dit hardware matig is. Die artifacts kwamen vooral rond logische plekken voor zoals in een webbrowser of zoals te zien is, alleen de taskbar. Ik vermoed dat dit softwarematig is. Dus misschien verhelpt een goede update dit probleem. Een reboot deed voor mij vaak wonderen.

         • Marnix

          Ik heb de pad 300 al vanaf begin mei en sinds de laatste update Heb ik nog geen enkel probleem gehad en ik gebruik hem elke dag. mvrg

          • martinardi

           Had ook problemen met transformer prime ....backlight bleeding , links horizontale flikkering , en bij vasthouden soms lichte plekken , heb hem nu terug gebracht , en wacht nu op de Note 10.1 van samsung .
           Erg jammer de prime is een prachtige tablet .

           • Ronald

            Hoe kan ik films op de tablet krijgen, beter gezegd tijdens reizen wil ik graag naar films kijken maar ik krijg het nog niet voorelkaar. en waar kan ik films vandaan helen?

            • Steven

             Ben over het algemeen vrij tevreden over TF300. Had alleen verwacht dat hij sneller zou opstarten. Eén ding irriteert me echter mateloos. Een HD Youtube filmpje in één keer bekijken is onmogelijk omdat hij constant buffert en dit zelfs in hoogste snelheidsmodus!
             Is dit normaal? Heb hem net gekocht omdat hij met zijn quad core processor in elke test als "razendsnel" bestempeld werd...