Androidworld
Tabletworld
Nieuws
Dim Vleugel 25 februari 2012 22:39 uur

Gerucht: Productie Google Nexus tablet start in april

Richard Shym is analist bij DisplaySearch en deze meneer heeft eens heel goed naar diverse cijfers gekeken. Aan deze cijfers zou hij kunnen zien dat de productie van de eerste Google-tablet in april zal beginnen. Men denkt dat Google in eerste instantie 1.5 tot 2 miljoen tablets zal laten produceren om aan de eerste vraag te voldoen. De Nexus-tablet zal dit jaar nog in de winkels moeten liggen.

Goedkoop

Het display van de 7 inch Nexus zal een resolutie van 1280 x 800 pixels krijgen wat gangbaar is voor zo een device. De tablet zal draaien op Android 4.0 en voor minder dan $200 dollar over de toonbank gaan. Dat is een hele mooie prijs voor een tablet en ze zitten daarmee in dezelfde prijsklasse als de Amazon Kindle Fire, met als verschil dat Google waarschijnlijk wel buiten de USA gaat lanceren. Wanneer Google de tablet zal gaan lanceren is natuurlijk nog niet bekend maar de ontwikkelaarsconferentie (Google I/O) in juni zou een goede plaats zijn. We zullen tijdens het Mobile World Congress de stand van Android bezoeken en kijken of we daar wat infomatie kunnen lospeuteren.

Bron: Tabletcommunity

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden
 • Clemens

  De cyclus is rond. Google treedt in de voetsporen van Apple en naast software gaan ze een positie op de homecomputer markt veroveren. Dit gaat waarschijnlijk voor een hoop movement zorgen. Ben benieuwd.

  • tegraatje

   In de voetsporen van Apple? Google zal nooit worden als Apple. Daar zijn ze te open voor en graaien ze veelste weinig. Nee alsjeblieft, vergelijk Google nooit met een bedrijf als Apple.

 • Gerucht: Productie Google Nexus tablet start in ap

  [...] Bron: TabletWorld [...]