Androidworld
Tabletworld
Nieuws
Dim Vleugel 12 mei 2012 13:27 uur

Hyundai A7HD: 7 inch tablet met IPS scherm

Hyundai kennen we eerder van de auto's en de graafmachines, maar het blijkt dat ze ook tablets maken. Via Androidpit kwamen we deze week in aanraking met de  Hyundai A7HD, een 7 inch tablet met een IPS scherm. Ondanks de processor zijn de eerste indrukken van deze tablet goed te noemen. Check na de break of je genoeg waar voor je $170 krijgt als je deze tabloet aanschaft.

 Hyundai A7HD

De tablet heeft zoals geschreven een IPS beeldscherm met 1024*600 pixels. De processor die in de tablet ligt is een Cortex A8 geklokt op 1.2 Ghz. Het interne geheugen bedraagd 8 GB maar dat kun je uitbreiden via de SD card. Deze tablet heeft alleen een camera van 0.3 MP aan de voorzijde dus meer dan videobellen zul je er niet mee kunnen  doen. Het OS op deze tablet is Android 4.0 met Play dus je hoeft je applicaties niet uit een of andere alternatieve winkel te halen zoals je veel ziet bij de goedkope tablets. Wat betreft aansluitingen vindt je op de Hyundai een HDMI en een micro USB aansluiting. Al met al een leuk product voor het geld.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=gKK7DgZtkIM

Bron : TabletBlog
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden
 • Thomas

  Is de chip echt geklokt op 1.2 GHz? Denk namelijk dat het een boxchip is.

  • Michiel

   Ik heb dit tablet en hij valt mij niet tegen. Ik heb het via een chinse site besteld. Hij koste mij inclusief case, transportkosten en belastingen € 178.

   Deze tablet weegt maar 270 gram en dat is echt heel licht,. Ook het scherm is heel goed.
   De processor is een allwinner A10, een sigle core soc, maar wel een hele goede. Hij speelt echt moeiteloos films af. Ook heeft deze tablet stadaard usb otg.

   Hij heeft echter ook een paar minder kanten. Zo heeft hij een 2,5 ipv 3.5 mm hoofttelefoon aansluiting.
   De android versie die er standaard op geinstaleerd staat heeft wel toegang tot de play store maar niet tot alle applicaties. Dit is op te lossen met een custom rom maar daar moet je dan wel een beetje handig voor zijn.
   En het laatste grote nadeel is de zwakke wifi ontvanger.

   • aurele

    michiel, kun je me zeggen wat de kosten zijn duane of btw ? zou graag ook deze importeren uit china, en waar heb je de uwe gekocht?

    • Michiel

     Aurele, de prijs van € 178 is wat ik er totaal voor betaald heb. Dat is $131 voor het tablet $7 voor de case $ 40 voor verzend kosten = $ 178 = € 132 daar komt dan nog €38 bij aan btw en inklarings kosten bij (omdat de waarde van de tablet minder is als € 150 hoef je alleen maar btw te betalen bij het inporteren in de eu) = € 178. Ik heb het tablet gekocht via aliexpress.com dat is een inernet broker die bemiddeld tussen klanten en leveranciers. Op de site zoek je naar het gewenste item je krijgt dan een aantal aanbieders en daar kun je er dan een van uitkiezen.