Androidworld
Tabletworld
Nieuws
Dim Vleugel 05 mei 2012 16:44 uur

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 is gereed en klaar om verkocht te worden

De 7 inch versie van de Samsung Tab 2 generatie heeft zijn weg naar de winkels al gevonden in een aantal landen, maar nu bereiken ons berichten dat dat ook zo is voor de grote broer. De Samsung Galaxy Tab 2 10.1 loopt van de porductieband af en is klaar voor de verkoop. Bij de Office Depot is er al een productpagina online gezet waar de 10.1 inch tablet gekocht kan worden voor uitlevering 11 mei.

Geen quad-core

Er was wat vertraging bij deze tablet en dat bracht gelijk het gerucht de wereld in dat Samsung de Tab 2 10.1 van een quad-core processor zou voorzien. Helaas blijkt nu dat dit gerucht niet waar is want de specificaties op de Office Depot pagina spreken van een dual-core processor. Goed is nieuws is wel dat de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 in prijs is gezakt. Het model wat op de Office Depot pagina staat verwisseld van eigenaar voor $399 en daar krijg de WiFi-versie voor met 16GB opslag. Er is weinig verschil met de eerste generatie 10.1 tablet van Samsung, de boxen zitten nu aan de voorzijde en je kunt nu wel een Sdcard gebruiken om het 16GN met maximaal 32 GB uit te breiden. Net als bij de 7 inch versie kan Samsung ons nog niet vertellen wanneer deze tablet in Nederland in de winkels zal liggen.

Bron: Androidcommunity

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden
 • Polar Monk

  Heb lang getwijfeld welke tablet (mijn eerste) ik zou gaan kopen. Ik heb reeds een Samsung Galaxy S telefoon, dus automatisch kijk je dan ook uitgebreid naar de Android tablets. De nieuwe AsusTranformer Pad TF300T leek me wel wat, maar de geruchten over de quadcore in de nieuwe Galaxy Tab 2 10.1 deden met twijfelen. Nu ik die (tegenvallende) specs ken, is mijn keuze definitief op, jawel, een iPad 3 32gb wifi gevallen. Deze keuze is gebaseerd op verschillende argumenten, maar eerlijke gezegd is daarvan de instabiliteit van mijn Galaxy S (niet geroot, Android 2.3.6) een van de belangrijkste. Daarnaast heb je voor Android keuze uit ca. 1200 tablet-geoptimaliseerde apps, voor de iPad zijn er dat meer dan 200.000. Ik heb nu een apparaat in huis dat altijd werkt, en waarvan het ongelooflijke display mij telkens weer weet te verbazen.

  • Henk

   LOL, de iPad3 is niet stabieler als een Tab 10.1. Je krijgt alleen geen melding. En ik moet gebruikers het verschil tussen de schermen vertellen wil men het verschil zien. Daarnaast heeft het SPLS scherm van een Tab 10.1 een hogere brightness ie beter beeld bij sterk zonlicht. Bovenstaande uit ervaring met zakelijk gebruik met beide. Blijven de apps vs een platform over waar je wel apps gratis kan downloaden en beter kan managen. Dus ?

 • Willem

  Android en IOS wordt vaak met elkaar vergeleken. Er zijn nu inmiddels filmpjes op YouTube waarin de 'nieuwe' iPad en Samsung Galaxy met android 2.2 (!!) wordt vergeleken.
  Ben een Apple-fan, maar Android komt wel heel dichtbij en met verschillende technieken is Android al 'veel' verder. Een voorbeeld? Multitasking. Meerdere programma's tegelijk te zien op het scherm. Of een internetpagina met 1 simpele handeling op social media neerzetten.
  Mijn volgende tablet ? . . . . . . . . . . . Samsung Galaxy Tab 2.

  • Jeroen

   Uit het artikel maak ik nog niet op wanneer de galaxy tab 2 dan in Nederland daadwerkelijk verkrijgbaar is... Iemand enig idee?

   • Latest Ipad2 Apps News « Find Your Apps

    [...] Latest Ipad2 Apps News Posted on May 11th, 2012 by admin in Apps News Samsung Galaxy Tab 2 10.1 is gereed en klaar om verkocht te worden Blijven de apps vs een platform over waar je wel apps gratis kan downloaden en beter kan managen. Dus ? Gebruik al een tijd de Galaxy Tab 8.9. Mijn vriendin heeft een iPad2 van haar werk. Ik vind persoonlijk het breedbeeldscherm prettiger werken dan … Read more on Tabletworld [...]

    • Roy

     Naar verwachting kunt u de bestelling afhalen op: dinsdag, 12-6-2012

     Toen ik de Samsang Galaxy Tab 2 10.1
     Kreeg ik dit als antwoord.