Androidworld
Tabletworld
Nieuws
Dim Vleugel 26 februari 2012 10:02 uur

Samsung lanceert de Galaxy Tab 2 lijn #mwc12

Vandaag heeft Samsung middels een persbericht een nieuwe generatie van zijn Samsung Galaxy Tab tablets aangekondigd. De Samsung Galaxy Tab 2 7.0 inch was al bekend maar vandaag is daar ook een tweede generatie van de 10.1 tablet bijgekomen, de Galaxy Tab 2 (10.1). Beide tablets hebben een kleine facelift gekregen.

 Galaxy Tab 2 (7.0)

De eerste tablet die Samsung ooit heeft uitgebracht was de Galaxy Tab met een 7 inch scherm. De Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) is de opvolger van deze populaire tablet die nog steeds veel gebruikt wordt. De Galaxy Tab 2.0 draait op de nieuwste 4.0 versie van het Android besturingssysteem en heeft een dual-core processor aan de binnenzijde. De afmetingen van de nieuwe 7 inch tablet zijn 193.7 x 122.4 x 10.5 mm en hij weegt 345 gram. In tegenstelling tot de eerste  Galaxy Tab heeft deze tablet wel een VGA camera aan de voorzijde om mee te videobellen, aan de achterzijde zit nog steeds een 3 megapixel camera. De verkoopprijs van de Galaxy Tab 2 (7.0) is €299 voor de WiFi versie en €399 voor de 3G versie.

Galaxy Tab 2 (10.1)

Ook voor de 10.1 tablet van Samsung komt er een opvolger. De Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) heeft aan de buitenzijde een aantal kleine wijzigingen ondergaan. Zo is er gekeken naar de Tab 10.1N die alleen voor de Duitse markt is uitgebracht, want ook bij de nieuwe 10.1 inch tablets bevinden de boxen zich nu aan de voorkant. Daardoor heeft de tablet naast de zwarte bezel ook een zilveren rand.

Ook op deze tablet draait Android 4.0 en je kunt er in tegenstelling tot de vorige 10.1 inch modellen wel mee bellen. De afmetingen van de tablet zijn 256.6 x 175.3 x 9.7 mm en het gewicht is 588g. Foto's nemen doe je met de 3 megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde zit een VGA camera om te videobellen  De verkoopprijs voor de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) is €399 voor de WiFi versie en €499 voor de 3G versie.

Samsung Touchwiz

Op beide tablets heeft Samsung zijn bekende Touchwiz aan het Android besturingssysteem toegevoegd. Naast de bekende Hub's voor nieuws, muziek, boeken en films krijg je nu ook aanbevelingen voor nieuwe apps via de Samsung S suggest service. Daarnaast heeft Samsung ook de eigen chatdienst ChatOn standaard op beide tablets gezet. ChatOn is een variatie op het populaire Whatsapp en nu ook los in de Android Market te verkrijgen. Om te verzekeren dat iedereen via ChatOn kan communiceren zal Samsung ChatOn ook op andere platformen uitbrengen. Beide tablets zullen in het tweede kwartaal van 2012 in de winkels liggen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden