Androidworld
Tabletworld
Nieuws
Dim Vleugel 14 april 2012 12:08 uur

Video van de iPad productielijn bij Foxconn

Foxconn is een van de grootste fabrieken van China en daarbuiten vooral bekend door de productie van de iPad. Foxconn krijgt de laatste tijd nogal wat kritiek te verduren wat betreft de arbeidsomstandigheden. Het is Rob Schmitz van de American Public Media Marketplace eindelijk gelukt om binnen in de fabriek een video te maken van de iPad-productielijn. Deze video laat zien dat een groot deel van de kritiek niet gegrond zijn maar dat de omstandigheden binnen de muren van Foxconn nog steeds voor verbetering vatbaar zijn.

Veel arbeiders

We moeten ons wel beseffen dat wij met westerse ogen naar deze mensen kijken. In de onderstaande video zie je dat elke dag honderden mensen aan de poorten van Foxconn staan om daar te kunnen komen werken. Deze fabriek staat te boek als een van de beste werkgevers in het land, al was het alleen maar omdat ze het salaris op tijd betalen. Al deze arbeiders werken niet alleen voor zichzelf maar sturen een groot gedeelte van de $14,- die ze per dag verdienen naar hun familie in andere delen van het land waar ze het (nog) slechter hebben.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=5cL60TYY8oQ

Bron : Tabletcommunity

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden